Wiek: 28 Dołączył: 09 Lip 2009 czyli 5569 dni temu Posty: 472 Podziękowania: 28/6 Skąd: Osiek
Wysłany: 2012-11-29, 14:13
A to moje dorosłe.
Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Sty 2008 czyli 6102 dni temu Posty: 43 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-02-17, 20:31
Mam pytanko czy ktoś z Was utrzymuje przepiórki w pokoju jak one się zachowują i w jakich klatkach oraz w jaki sposób (ściółka, wystrój) je trzymacie ???? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Pomógł: 47 razy Wiek: 33 Dołączył: 20 Lip 2008 czyli 5923 dni temu Posty: 2719 Podziękowania: 72/123 Skąd: Murowana Goślina
Wysłany: 2013-02-18, 08:46
Ja miałem moje przepiórki w wolierce pokojowej wraz z drobnicą.Wolierka ma wymiary ok 170 cm / 70 cm oraz jakieś 150 cm wysoka.Na dnie był piasek oraz troszkę sianka w którym " buszowały " Czasem tylko było słychać pianie kogutka , a tak to cicho siedziały u mnie.Jeżeli chodzi o wystrój to kilka" budek lęgowych dla przepiórek " , kępa trawy i jakiś korzeń.
Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Mar 2009 czyli 5669 dni temu Posty: 130 Podziękowania: 8/11 Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-02-09, 21:26
Witajcie,
bardzo długo już się na forum nie odzywałem. Piszę ponieważ zaczęły mi o głowie chodzić przepiórki, dla których chciałem wydzielić na balkonie wybieg bo takie ładne miejsce mi się upatrzyło na nie :) Problemem jest to jak zagospodarować dla nich podłoże i dbać o higienę w nim? Myślałem o klatce dostosowanej do ich potrzeb, lub jakiejś formie wybiegu, ale nie mam pomysłu na dno właśnie? Jak dbać o podłoże przy ptakach grzebiacych? Czy wyjściem jest wysuwana szuflada jak u papug? Zmiana podłoża całkowicie co jakiś dłuższy czas? Może coś innego
Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2016 czyli 3058 dni temu Posty: 30 Otrzymał 1 podziękowań Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-05-02, 07:08 Czy kogucik chiński dużo "pieje"?
Czy Wasze chińskie koguciki dużo "pieją"?
Mój w ciągu dnia sporo a rano to kilkunastominutowe nieprzerwane "koncerty" daje. Czy to jest typowe dla chińskich kogucików?
Jest jeszcze druga sprawa. Wcale nie widzimy aby deptał kurkę. przesiadują razem, iskają się wzajemnie i ogólnie "wyglądają jak para" ale nigdy ani razu nie widzieliśmy aby ją deptał. Kurka właśnie skończyła siedzieć na 8 jajeczkach - ani jedno nie było zalężone.
Dodam, ze jak w wolierze były tez przepiórki japońskie to czasami próbował jakąś deptać.
Trochę mi ta sytuacja pasuje do powiedzenia: "krowa która duży ryczy mało mleka daje".
Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną, ze kogucik kompletnie nie depcze kurki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum