Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6112 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2009-11-24, 20:05
slaby1986, no nie. Teraz to i Ty w błąd wprowadzasz. Wszystko trzeba przedstawić następująco, gdyż nie zawsze wiadomo kto jakie ma cele, myśli.
Jeśli ktoś otwiera Ogród Ornitologiczny oparty na pełnej dokumentacji legalnej i wszystko opiera się o odpowiednie Urzędy i zezwolenia, to otrzymać moze takie pozwolenie.
Otrzymać je mozna też jeśli zakładac się będzie chciało Ogród Zoologiczny - nawet prywatny. No ale tu też wszystko musi mieć ręce i nogi.
Prywatne hodowle zwykłych ludzi - tu oczywiste, nie otrzymają zezwolenia.
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Wysłany: 2009-11-24, 20:18
wanted, no to szkoda. Pytam ponieważ że byłem u hodowcy który te ptaki posiada i za parę chce 600 zł, i jeszcze na allegro była aukcja 230 zł za samicę.
Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6112 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2009-11-25, 00:09
slaby1986 napisał/a:
Więc nie wiem jak wprowadzam w błąd pisząc :
slaby1986 napisał/a:
Ptaki te są chronione i nie można ich hodować, poza tym na pewno nie dostaniesz na nie pozwolenia
slaby1986, a wiesz kim Nasz kolega z Forum jest lub najbliższa jego rodzina ?
Chyba nie, to i tak samo nie wiesz jakie ma zamiary odnośnie hodowli tych ptaków.
A nuż, pytał by się ciebie ktoś kto ma taki OGRÓD
Ale mniejsza już z tym, wszystko mamy wyjaśnione.
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Wysłany: 2009-11-26, 13:11
Michał,można trzymać te ptaki,lecz nigdy nie będziesz ich właścicielem.
Sam posiadam parę takich łabędzi, na zasadzie że włascicielami łabędzi jest łódzkie ZOO,a ja jestem tylko ich opiekunem, do czasu kiedy ZOO się o nie upomni.
_________________ PAMIĘTAJ- JEDNA MIŁOŚĆ- JEDEN BÓG- JEDNO PRZEZNACZENIE
Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 20 Sty 2008 czyli 6104 dni temu Posty: 651 Podziękowania: 6/6 Skąd: Ropica Polska
Wysłany: 2010-07-16, 19:14
W zimie po Ropie pływało kilka łabędzi chyba było ich 5 ale niestety Kamilek ma sklerozę postępującą więc nigdy aparatu nie zabrał z domu by je obfocić Miałem małą nadzieję że może założą sobie gniazdo na wiosnę, jednak Ropa nie spodobała im się i nie zbudowały gniazda:)
_________________ Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum