Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6112 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2014-07-06, 23:15
Cytat:
W naszej ofercie znajdą Państwo lampy wiatrakowe typu INSECTIVORO oraz lampę typu MOON, które skutecznie oczyszczą otoczenie z owadów, takich jak komary, muchy, osy etc. Lampa wiatrakowa poprzez działanie świetlówek ultrafioletowych przyciąga owady, które są następnie wciągane przez wiatrak i wpadają do pojemniczka wewnątrz lampy. Lampy INSECTIVORO są przeznaczone do użytku domowego, a także do sklepów, cukierni, piekarni, aptek czy szpitali. Lampa MOON znajdzie zastosowanie na dużych powierzchniach, w użytku wewnętrznym oraz zewnętrznym.
Fajnie brzmi, tylko ciekawe czy te owady sa poźniej jeszcze żywa i jakkolwiek się ruszają czy są raczej tylko połamane i martwe.
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Wysłany: 2014-07-08, 10:41
magistrum napisał/a:
a nie lepiej po porostu hodować świerszcze, mącznika itd...
Powiem szczerze wolę wydać 25 zł za litr mącznika niż bawić się w hodowlę robali ,co prawda mączniki nawet szybko rosną,ale świerszcze to jak dla mnie zbyt wiele czasu,poza tym aby zachowac ``ciągłość`` produkcji to trzeba by już na większą skalę.
Natomiast co do tych robali z lampy ,to też pewnie zależy dla jakiej grupy ptaków,bo niektóre zjedzą bez żadnych problemów nawet poćwiartowane a inne muszą miec żywe
Witam,
Muszę szczerze przyznać Szanowni Koledzy że zakupiłem dwie lampy wiatrakowe w tym sklepie - jedną typu Moon drugą Insectivoro. Jest to świetne urządzenie jeśli chodzi o wyłapywanie owadów. Włączam obydwie tak około godz. 19.00 i do rana mam prawie pełny koszyk owadów i to różnej maści. Owady w tym koszyku żyją od 2 do 3 dni - później się odwadniają. Póki co nie znalazłem lepszego sposobu na wyłapywanie i muszę przyznać że te, co prawda nie najtańsze urządzonka są dla mnie objawieniem. Mam białko w prawie czystej postaci dla moich ptaszynek.
Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6112 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2014-07-20, 12:07
Marek42, no to super recenzje wystawiłeś jak i zapewne zadowolony bardzo z nich jesteś.
Możesz napisać dla jakich ptaków podajesz te robaczki i zamiescić jak mozesz jakieś fotki ?
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Wysłany: 2015-01-17, 21:07
Osobiście zakupiłem tą za 73 zł i powiem szczerze,że oczekiwałem trochę więcej jak ze te pieniadze,pomimo iż to najtańsza z lamp,ale do rzeczy lampa zawiera bardzo malutki pojemnik do chwytania owadów oraz bardzo niewielki otwór,przez który są do niego wprowadzane owady i powiem szczerze,że niektóre muchy miały by problem aby tam się wcisnąć,wiec jest to raczej lampa na komary i zbliżone im wielkoscia owady,dlatego też dzień po zakupie lampa poszła pod nóż. Najpierw usunąłem pojemnik,następnie wyciąłem całe dno,tak aby na lampę można było zamontować jakiś większy pojemnik, ja używam plastikowych torebek. Dzięki tym niewielkim przeróbkom wydajność wzrosła o kilka set %. Wszystkie owady łapia się żywe,dlatego też przed podaniem ptakom najpierw lądują w lodowce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum