Dołączył: 01 Gru 2009 czyli 5424 dni temu Posty: 56 Podziękowania: 2/1 Skąd: tarnów
Wysłany: 2009-12-02, 17:27
Oto moje ptaki, mam dwie parki. Gołębie są koloru żółtego i czerwonego.
Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Wiek: 48 Dołączył: 06 Lis 2009 czyli 5449 dni temu Posty: 14 Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2009-12-02, 19:57
No i powiedzcie sami patrząc na zdjęcia z postu Sambo,czy te nasze polskie mewki nie są piękne?Są różne odmiany mewek białych z barwnymi pokrywami skrzydeł:niemieckie,francuskie,holenderskie i inne,ale żadna z nich przynajmniej dla mnie niedorównuje urodą mewce polskiej.Po prostu laleczki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Lis 2008 czyli 5790 dni temu Posty: 264 Podziękowania: 22/18 Skąd: Polska
Wysłany: 2009-12-03, 10:54
No właśnie na tych zdjęciach są prawdziwe mewki polskie.Sambo nie wiem jak w innych regionach polski,ale na Mazowszu i w Łodzi jest dużo hodowców mewek polskich.No wystarczy pojechać w niedzielę na targ do Zgierza,a tam zawsze kilka hodowców ma w klatkach właśnie mewki polskie.
Wiek: 38 Dołączył: 05 Mar 2008 czyli 6060 dni temu Posty: 4 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-08-07, 23:36
Moja ulubiona rasa gołębi ozdobnych, są to piękne małe gołębie o nienagannej, dostojnej postawie i szlachetnym uroku. Najlepsze w tej rasie jest to, że bardzo trudno jest zdobyć ptaki odpowiadające wzorcom. Bardzo dużą uwagą obdarza się kształt głowy i dzioba, ważnym elementem jest gabaryt ptaka i linia grzbietu. Słowem, mnóstwo wytycznych, ale warto je hodować :) Większość Mewek Polskich hodowanych na polskich podwórkach (w żargonie zwane Nyfkami itp.) to gołębie, którym bardzo daleko od ideału a często z mewkami polskimi łączy je tylko rysunek na upierzeniu. Zdjęcia, które wklejono w tym temacie przedstawiają głównie ptaki bardziej spokrewnione z mewkami staroniemieckimi. Tylko jedno zdjęcie na pierwszej stronie bardziej przypomina mewkę polską. Pozdrawiam
Pomógł: 28 razy Wiek: 35 Dołączył: 07 Paź 2008 czyli 5844 dni temu Posty: 1140 Podziękowania: 89/27 Skąd: woj.świetokrzyskie
Wysłany: 2013-02-10, 16:07
Miałem te gołębie trochę ponad 10 lat temu ptaki na czarnych skrzydłach.po kilku latach jastrząb złapał mi samice i później miałem problem z zakupem samicy,ale gdzieś po roku dokupiłem samicę na giełdzie w Rzeszowie
Ostatnio zmieniony przez krzysiek007 2013-02-10, 16:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum